Hirdetés

Már több mint 1 milliárd eurót költött a Manchester City

Azt jól tudjuk, hogy az európai top klubok manapság akár 100 millió euró feletti összegeket is képesek kiadni 1-1 játékosért, ez a trend pedig már egyre több csapatot érint, holott néhány éve még fele ennyiért igazoltak igazi klasszisokat.

Az óriási költésnek is köszönhető az, hogy néhány „kisebb” klub pár év alatt bajnokságot nyert és a legjobbak közé került. Ilyen például a Manchester City, mely korábban nem szerepelt túl sikeresen az angol bajnokságban, ám amióta az Arab tulajdonosok kinyitották a pénztárcájukat, a csapat is szállítja az eredményeket. Az angol bajnokságban már sikerült elsőnek lenni, a Bajnokok Ligája még várat magára, viszont nemrég még egy elsőséget szerezett a csapat.

A svájci CIES Football Observatory elemzése szerint ugyanis nekik sikerült elsőként átlépni az 1 milliárd eurós költési határt. Őket követi a szintén az elmúlt években vagyonokat költő PSG (913 millió euró) és az ikonikus költekező, a Real Madrid (902 millió euró). Ha csak az angol riválisokat nézzük, akkor a City után Manchester vörös oldala következik 751 millió euróval, a dobogóra pedig a Liverpool kerülhetne még fel 639 millió euróval.

You May Also Like