Hirdetés

Itt a Kurszk-ról készült film magyar nyelvű előzetese

Kurszk
Kurszk

Megtekinthető a Kurszk-ról készült film előzetese, magyar szinkronnal.

A K-141 Kurszk egy orosz 949A Antyej típusú orosz atommeghajtású robotrepülőgép hordozó tengeralattjáró volt, amely 2000 augusztus 12.-én süllyedt el a Barents-tengeren, teljes személyzetével. A Kurszk azok közé az orosz atommeghajtású tengeralattjárók közé tartozott, amelyeket már a Szovjetúnió felbomlása után építettek, és az orosz Északi Flottához tartozott. Az elsüllyedéshez vezető leső robbanást valószínűleg egy meghibásodott torpedó okozhatta, amely egy hadgyakorlat során felrobbant. A balesetben közrejátszott az is, hogy a torpedóterem szivárgásbiztos ajtaja nyitva maradt. Később egy második, nagyobb erejű robbanás rázta meg a Kurszkot, amely már a tengerfenék közelében történt, amikor is a maradék torpedók robbantak fel. Ezután kapcsolták le az atomreaktorokat, így megelőzve egy nukleáris katasztrófát.

A tengeralattjáró 108 méteres mélységbe süllyedt és a 23 túlélő az épen maradt hajórekeszekben gyűlt össze. A kilencedik rekeszben a nyomás egyezett a felszíni nyomással, és egy menekülőcsatornán át tervben volt a felszínre jutás is, ami végül meghiúsult.

https://www.youtube.com/watch?v=U3vz7vL9U9E

A film tehát ezt a katasztrófát dolgozza fel, amely minden szempontból izgalmas téma. Kíváncsian várjuk a film megjelenését.

You May Also Like