Hirdetés

A legsötétebb óra

Senki sem vitathatja, hogy a második világháború Európa legsötétebb időszakai közé tartozik. Ebben a sötét időszakban rengeteg emberélet veszett el feleslegesen. Winston Churchill ennek az időszaknak az egyik legnagyobb alakja. Stratéga, államférfi és szónok, nem mellesleg pedig író. Életével rengeteg kutatás és mű foglalkozott ezidáig is, most pedig élete egyik legjelentősebb részébe kapunk betekintést az „A legsötétebb óra” című filmben, amelyet 2018 januárjától nézhetünk meg a mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=T4Oin88Em18&feature=youtu.be

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért.

A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.

You May Also Like