Hirdetés

A BMW Motorrad bemutatja a Street Air Dry by Alpinestars légzsákos motorosdzsekit

BMW Motorrad Street Air by Alpinestars mellénye formájában a BMW Motorrad olyan fejlett légzsákrendszert mutat be, amely átfogó védelmet nyújt a felsőtest számára, miközben a motorosnak és utasának egyaránt szabad választást kínál az utcai és a terepmotorozás között.BMW Motorrad Street Air by Alpinestars mellénye formájában a BMW Motorrad olyan fejlett légzsákrendszert mutat be, amely átfogó védelmet nyújt a felsőtest számára, miközben a motorosnak és utasának egyaránt szabad választást kínál az utcai és a terepmotorozás között. Műszakilag az új rendszer a jelenlegi Alpinestars Tech-Air® Street System technikájára épül, amely egyáltalán nem igényel a motorkerékpárra telepített érzékelőket. Az Alpinestars légzsákrendszerét fejlett algoritmus szolgálja ki, a legnagyobb pontossággal ismerve fel a fenyegető veszélyeket, amelynek eredményeképpen már a legelső ütközést megelőzően hatékony védelmi rendszer fújja fel a felsőtestet védő légzsákot. A BMW Motorrad Street Air Dry dzsekit elsősorban a Street Air légzsák-mellény funkciójának támogatására fejlesztették ki, s hogy mindenkor optimális védelmet nyújtson.

Azonnali felfúvódásával a Street Air légzsák-mellény mindenekelőtt a hát, a vese, a mellkas és a vállak környezetében, vagyis a bukáskor a leginkább veszélyeztetett testtájakon biztosít hatékony védelmet a felsőtest számára. A testhez közel elhelyezett szenzoroknak köszönhetően a rendszer a motorkerékpártól teljesen függetlenül alkalmazható és azon semmilyen átalakítást nem igényel. E motorosdzseki az első olyan biztonsági termék, amelyet a BMW Motorrad és az Alpinestars közötti együttműködésről szóló megállapodás keretében fejlesztettek ki. Női és férfi kivitelben és különböző színekben 2016. októbertől kapható.

A BMW Motorrad Street Air by Alpinestars mellény legfőbb jellemzői: A légzsák 25 ezredmásodpercen belül teljesen felfúvódik, az ütközések, bukások és a motorkerékpár feletti ellenőrzés elvesztésével járó egyéb szituációk során nyújtott hatékony védelem érdekében, menet közben és álló járművön – például hátsó ütközés esetén, közlekedési lámpa előtt várakozva – egyaránt Működése a motorkerékpártól független és semmilyen arra telepített szenzort nem igényel, s a légzsákrendszer egyetlen konkrét motorkerékpárhoz sem kötött Azonnali aktiválási készenlét, a motoros/utas és a motorkerékpár közötti elektronikus párosításból (pairing) származó időkésedelem nélkül Az érzékelők testhez közeli pozicionálása eredményeképpen a légzsákrendszer nemcsak utcán, terepen is alkalmazható Az utcai és a terepmotorozás közötti váltáskor sem kikapcsolás, sem pedig rendszerillesztés nem szükséges, így a túramotorozás során gyakran váltakozó út- illetve talajviszonyok sem jelenthetnek problémát Tartós és vízálló kivitele eredményeképpen a rendszer teljes mértékben ellenáll az időjárás viszontagságainak A BMW Motorrad és az Alpinestars így minden motorkerékpárral, mindenfajta úton és talajon, s mindenkor a biztonságos motorozás lehetőségét kínálja.

A rendszer a BMW Motorrad összes modelljén, utcán és terepen egyaránt alkalmazható, beleértve a robogókat is. A BMW Motorrad az egyetlen gyártó, aki már a hetvenes évek óta fejleszti motorosruházata és kiegészítői teljes körű palettáját, a bukósisakoktól a motorosruhákon és csizmákon át, egészen a kesztyűkig. Ennek során a motoros és utasa számára egyaránt legmagasabb fokú kényelem mellett mindig is a balesetek következményeinek lehető leghatékonyabb mérséklése élvezett prioritást. A BMW Motorrad számára a motorozás és a biztonság eleve egymástól elválaszthatatlan fogalmak, ami a márka „Biztonság 360 fokban” koncepciójában is jól érzékelhető. A „Biztonság 360 fokban” három területen is tükrözi a biztonságos motorozás átfogó megközelítését: biztonság a járműtechnikában, a motorosruházat és egyéb felszerelések, illetve a motorosok oktatása területén. Innovatív technológiájával az Alpinestars már több mint ötven esztendeje szolgálja a motorosok védelmét és kényelmét.

A Tech-Air™ légzsákrendszer a BMW Motorrad szakembereivel folytatott aktív biztonsági együttműködés alapjaként egy 2001-ben megkezdett intenzív kutatás és fejlesztés gyümölcse. A két vállalat már évtizedek óta vezető szerepet tölt be a motorozás aktív és passzív biztonsága területén, ahol a BMW Motorrad és az Alpinestars új együttműködése és az ehhez kapcsolódó közös fejlesztés révén kívánja tovább erősíteni pozícióját.

You May Also Like