A személyi asszisztensek sokak számára az okostelefonos piacról lehetnek ismerősek, hiszen jórészt a Google-Apple-Microsoft hármas saját fejlesztéseiről szólnak a hírek, melyek természetesen az amerikai óriások saját platformjain és támogatott készülékein vannak jelen. Az Amazon Alexa névre keresztelt saját fejlesztése azonban mindhárom cég számára fenyegetően tőr felfele, hiszen nem csak a kezünkben lévő mobilokra érhető el, hanem egy ideje az otthonunkba is. A saját fejlesztésű Amazon Echo mellett egyre több komoly megállapodást kötött az Amazon, melyet a Google sem nézett tétlenül, hiszen ők is piacra dobták az asszisztenssel felszerelt saját otthoni hangszórójukat.

Nemrég a Microsoft jelentett be egy ebben az irányban történő bővítést, hiszen összeálltak a hangszóróiról és audiomegoldásairól híres Harman Kardonnal. 2017-ban piacra kerülnek az első, Cortana személyi asszisztenssel szerelt Harman Kardon hangszórók, melyek a kiemelkedő hangélmény mellett már rengeteg új funkciót is el tudnak majd látni. Részletekről, termékfotókról és árazásról csak később adnak majd információkat, az első termékek vélhetően jövő tavasszal futnak majd be.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..